Elegancia, harmónia és messze a négycsillagos besorolást meghaladó luxus életérzés vár ránk Eger történelmi belvárosában, a felnőttbarát Erla Villában.
Az Erla Villa nemcsak egy boutique hotel, hanem egy különleges gasztronómiai élményeket adó étterem. Itt igazi kulináris élményekben lehet részünk, változatos, minőségi alapanyagokból elkészített, kiadós ételkülönlegességekkel találkozhatunk. Olyan ízek, állagok és textúrák jellemzik Szabó Péter séf főztjét, mintha az ételek egy gasztróműsor Michelin-csillagos séf kezei közül kerültek volna ki! Folyamatosan alkot, kreativitással, maximalizmussal és szenvedéllyel készít el minden ételt. Ha rábízzuk magunkat a séfre, elvarázsol minket az ízek világa és a hely hangulata. De mi is jellemzi az Erla Villa éttermét? Ki más tudna a legjobban beavatni bennünket, mint maga a séf, Szabó Péter.
- Hogyan néz ki nálatok a reggeli?
A reggelinél fontos szerepet kap a friss, elsősorban helyi termelőktől származó alapanyagok használata. Megtalálható a hagyományosnak számító svédasztalos hideg-étel választék, friss pékáruval, gyümölccsel, préselt levekkel. Emellett a reggeli étlapról, melyen 4-5 féle meleg étel szerepel, kedvükre választhatnak a vendégek, akár szarvasgombával meghintett tükörtojást is.
- Mitől különleges az Erla Villában a vacsora?
Amikor megálmodtuk az éttermünket, fontos volt számunkra, hogy az étkezések alkalmával is visszaadjuk azt a minőséget és stílust, ami az egész szállodát jellemzi. Sokan megszokhatták már a félpanziós ellátásokhoz járó büfévacsorákat, ahol maguk szednek a kihelyezett ételekből. Mi ettől szerettünk volna eltérni. Célunk, hogy a vacsora egy igazi meghitt programmá váljon a párok részére, mintegy megkoronázva a pihenésüket, miközben különleges kulináris élményben lehet részük. A 4 fogásos vacsorát az aktuális étlapról lehet kiválasztani, amit a pincér szolgál fel. Minden egyes fogás gyönyörűen megkomponált tányéron kerül szervírozásra. A családias, belsőséges éttermi hangulathoz nagyban hozzájárul, az üvegfallal elválasztott főzőtér, melyen keresztül a vendég betekintést nyerhet a konyhában folyó precíz munkafolyamatokra.
- Hogyan épül fel az étlap? Milyen gyakran változik?
Folyamatosan változik az étlap, egyrészt próbálunk a szezonalitásnak megfelelni, másrészt megvannak a saját, környékbeli beszállítóink, helyi termelőink, akiktől az alapanyagok nagy részét beszerezzük. Éppen ezért az étlap hozzájuk is igazodik. A vendégek vágynak az újra, ennek megfelelően 2-3 havonta újítunk, cseréljük az étlapot. Természetesen külön menüsorral várjuk a vegán vendégeket.
- Tudsz mondani egy kiemelten kedvelt ételkülönlegességet?
A mangalica tarját teljesen újragondoltuk, így született meg a mangalica tarja juhtúrós sztrapacskával, lecsókrémmel, kápia paprika habbal és noszvaji sonka chipssel, ami igazi különlegességnek számít, a vendégek nagyon szeretik.
- Fel vagytok készülve a különböző ételallergiákra, speciális diétákra?
Vega, vegán életmódot folytató, illetve ételallergia miatt speciálisan étkező vendégeink sem maradnak ki a finomságokból.
- Minden esetben Te találod ki az új ételeket?
A konyhában nem egyedül dolgozom, kíváncsi vagyok a többiek véleményére, ötletére. Közösen igyekszünk megalkotni, kitalálni az ételeket, természetesen figyelembe véve a vendégek visszajelzéseit is. A végső döntés az enyém, de általában csapatmunkában születettnek meg az ételek.
- Az Erla Villa egyik legnagyobb különlegessége az Erla álom? Hogyan született, és mit takar?
Az Erla álom a ház desszertje, szerettünk volna egy olyan különleges édességet alkotni, ami egyedi és hűen tükrözi a hotel koncepcióját, mindamellett magában hordozza Eger jellegzetességét is. Ebben a desszertben lágyan ötvöződnek a térség jellegzetes ízei, mint az Egri Bikavér és az Egri Csillag. Az Erla álom egy túró mousse, vörös boros eperrel töltve, karamellás zselével, bodza habbal, gyümölcs szósszal illetve házi keksz morzsával tálalva. Egy igazi gourme különlegesség! Ha Egerben járunk, feltétlenül kóstoljuk meg!
Az Erla Villában nemcsak a gasztronómiai szenvedélyünknek hódolhatunk, hiszen itt a luxusnak, egyediségnek koránt sincs vége.
Számos különböző stílusú lakosztály közül válogathatunk
A Boutique hotel egyik különlegessége, hogy itt nincs két egyforma lakosztály, mindegyik egyedileg berendezett. 14 különböző dizájn és hangulat közül választhatunk. A lakosztályokban minden a luxusról, kényelemről, az eleganciáról, az óriási terekről, és a stílusos kiegészítőkről szól. Az impozáns épület majd minden szegletéből egyedülálló panoráma nyílik. A belső enteriőr Varró Zoltán munkáját dicséri. Egyedülálló módon, ha mozizni van kedvünk, nem kell bemennünk Eger belvárosába, hiszen egy 6 személyes privát moziterem lett kialakítva, profi technikával kényelmes fotelekkel.
Ahol a belső kert is egy csoda
Az Erla Villát gyönyörűen gondozott több mint 2000 négyzetméteres, teraszos álomkert veszi körül. Fák, bokrok, zöld pázsit, fátyolvízesés, kis halas patak, romantikus híd, szobrok, gyönyörű napozóterasz stílusos napágyakkal, hogy csak néhányat említsünk azon dolgok közül, amelyek miatt érdemes időnk egy részét e meghitt, idilli kertben tölteni.
Spa – a nyugalom szigete
A vendégek a második emeleten élvezhetik a Spa nyújtotta relaxációt. A kikapcsolódás élményét a 11 méter hosszú feszített víztükrű úszómedence, jakuzzi, finn szauna, szolárium, és masszázs biztosítja. Ez utóbbi egy olyan helységben vehető igénybe, ami abszolút passzol a hotel enteriőrhöz. A Spa részleg luxus kivitelezésű, különleges hangulatú, a nagy üvegfelületeknek köszönhetően rálátással a csodás panorámára. A stílusos pihenő ágyak, a halk zene, egy jó koktél mind hozzájárul a minőségi időtöltéshez. A hely nem csak a test ellazulását, de a lélek kényeztetését is biztosítja. A wellness részleg közvetlen kertkapcsolattal rendelkezik, hangulatos napágyakkal.
Az Erla Villa garantáltan minőségi pihenést biztosít a vendégeknek: elegáns környezet, gyönyörű lakosztályok, kiváló ételek és remek wellnessrészleg járul hozzá a gondtalan kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez. Aki egyszer ide betér, mindig visszavágyik… érthető módon.