Prestige

Egy fantasztikus helyet próbáltunk ki: Vetélkedőszobában jártunk!

Egy fantasztikus helyet próbáltunk ki: Vetélkedőszobában jártunk!

vetelkedoszoba_tinedzserek2.JPGA szabadulós játékok meghódították egész Magyarországot, igazi kaland kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Nem véletlen, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Főleg azok kedvelik, akik szeretik a szellemi kihívásokat. Kitűnő szórakozás baráti társaságok és családok részére. A szabadulós játékokat már  jól ismertük, most egy ilyen szabadulós helyen bukkantunk rá egy olyan dologra, ami nagyon  tetszett! Ez nem más, mint a Vetélkedőszoba!

Mintha egy tévés kvízműsorba cseppentünk volna

A Vetélkedőszobára Budapesten egy jól megközelíthető helyen találtunk rá, az Ernő utcában. Barátainkkal, családtagjainkkal mentünk játszani, de mint megtudtuk, akár idegen csapatokat is kihívhatunk egy szórakoztató kvízjátékra. Mi hatan voltunk, de akár egy egész osztály is befért volna. Csapatokat alkottunk, és mint az igazi tévés vetélkedőkben, mindenki kapott a kezébe egy-egy eredeti amerikai vetélkedő gombot. Egy profi játékmester vezényelte végig a vetélkedőt, aki ismertette a szabályokat, és máris kezdetét vette az önfeledt szórakozás. 

Milyen jellegű feladatok jelennek meg a kivetítőn?

Vajon fel tudod ismerni a népszerű édességeket, persze a csomagolásuk nélkül? Egy-egy filmkockából ki tudod találni a film címét? Fel tudod ismerni az állatokat csupán az orruk alapján? Ezeken kívül még találkozhatunk furfangos találós kérdésekkel, képrejtvényekkel, hangjátékkal, szemjátékkal, felismerős feladványokkal, olyan játékkal,  mellyel garantált, hogy szem nem marad szárazon, a szórakoztató feladatok hallatán. Nagyon sokat nevettünk. Választhatunk 60, 90 vagy akár 120 perces játékidő közül. Én mindenképpen az utóbbi kettőt javaslom, mert a Vetélkedőszobának egy hátránya van, mégpedig az, hogy itt nagyon gyorsan repül az idő. 

_73a0422_1.JPG

Senki ne ijedjen meg, a válaszokhoz nem kell professzornak lenni!

A játékosoknak lexikális tudást nem igénylő logikai, rejtvény és legfőképpen vicces jellegű feladatokat kell megoldaniuk. Viszont számít a gyorsaság! Minél hamarabb megnyomod a gombot, ami jelzi, hogy melyik játékos volt a leggyorsabb, a hangeffekt után válaszolhatsz a feltett kérdésre, és értékes pontokat gyűjthetsz a csapatodnak. Ez is garantálja az igazi vetélkedő hangulatot! A feladatok minden korosztály számára szórakoztatóak. Például ilyenekre számíthatsz:

Ami még külön szimpatikus, hogy egy ilyen élménydús játék után nem kell rögtön hazamennünk, hanem a vetélkedő után lehetőségünk van megbeszélni az élményeket egy frissítő és némi édesség mellett egy elszeparált beülős helységben.

Akár gyerekprogramok között keresgélsz, akár felnőtt baráti társasággal vagy munkatársaiddal szeretnél eltölteni néhány igazán tartalmas órát, ezt mindenképp érdemes kipróbálnod! Garantált a jó hangulat, és a felhőtlen szórakozás! Éljétek át a kvízműsorok izgalmát egy fantasztikus vetélkedőjátékban! Csupa szórakoztató feladat vár Rátok rengeteg nevetéssel! Mi már tervezzük a következő játékot!

Hol található?

Vetélkedőszoba - www.vetelkedoszoba.hu
1091 Budapest Ernő utca 36.

Egy fantasztikus helyet próbáltunk ki: Vetélkedőszobában jártunk! Tovább
6 megdöbbentő dolog, ami szakításhoz vezet

6 megdöbbentő dolog, ami szakításhoz vezet

valook_a_horkolas.jpgNem árt tisztában lenni, hogy a legtöbb házasságot mi teszi tönkre, hogy mi ne essünk bele ezekbe a csapdákba. Van néhány egészen abszurd válóok is: 

 • Az elviselhetetlen horkolás

Sok pár életét megkeseríti a horkolás, de nem is gondolnánk, hogy ez a nem kis zajjal járó tevékenység fel tud bontani egy házasságot is. Az idegtépő horkolás hatására nem ritkán a másik fél kiköltözik a hálószobából, statisztikai adatok szerint a párok 23%-a külön hálószobában alszik társuk horkolása miatt. Nem egy esetben a folyamat itt nem áll meg, először az ágytól, aztán az asztaltól és végül egymástól is elválnak. A horkolásnak nem csak az egészségromboló hatása ismert, de a kapcsolatot is veszélyeztetheti. Ha egy kapcsolatban már elviselhetetlenül sok konfliktust okoz a horkolás, akkor a családi béke helyreállítása érdekében érdemes szakemberhez fordulni.

 • Az a bizonyos túlsúly

Házasságkötést követően sokaknál jelent problémát az évek alatt felszaladt extra túlsúly. Érdekes kutatás látott napvilágot, miszerint a házasságban élők mintegy 5 kilóval nehezebbek, mint a szingli társaik. Ezt a szakértők azzal magyarázzák, hogy a házasság ad egyfajta biztonságérzetet, a párok könnyebben elengedik magukat, szemben az egyedülálló társaiknál. Nekik még jobban oda kell figyelniük magukra, hiszen a társkeresés fázisában vannak. A jelentős súlyfelesleg szexuális problémákhoz vezethet, illetve önbizalomhiányhoz, végül testi és érzelmi elhidegüléshez. Főleg akkor okoz ez gondot, ha a házaspárnak csak az egyik tagja lesz túlsúlyos, ilyenkor kevésbé van esély a házasság egyben tartására, mint akkor, ha mindketten hasonló súlyúak. Érdemes együtt belekezdeni az életmódváltásba, fogyni is könnyebb együtt úgy, hogy osztozunk valakivel az egészségesebb életmódért vívott küzdelemben. Nemsokára jön a jó idő, pattanjunk biciklire, de addig is iktassunk be minden este egy kellemes esti sétát. Nemcsak az alakunknak, de a kapcsolatunknak is jót fog tenni!

melyik_szakmaban_a.jpg

 • Egyes munkakörökben gyakoribb a válás

Egyre több kutatás világít arra rá, hogy szoros összefüggés van a munkakör és a válásra való hajlam között, bizonyos szakmák nagyobb eséllyel idézik elő a válást. Évekkel ezelőtt a sok utazás miatt a légiutaskísérők vezették a listát, de ma már egyéb népszerű szakmák kerültek az első helyre. Nem is biztos, hogy kitalálnánk melyik szektorban bomlanak leginkább fel a párkapcsolatok. A vendéglátásban és a szolgáltatóiparban dolgozóknál a legmagasabb a válások aránya. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy fel kell mondani a munkahelyünkön, amennyiben az érintett szakmákban dolgozunk. Az optikusoknak kell a válás miatt a legkevésbé aggódniuk.

Január első felében tervezik a legtöbben a válást, amit leginkább a nők kezdeményeznek

 • A közösségi média sincs jó hatással a házasságra

Korunk közösségi médiája az egyik leggyakoribb oka a válásoknak. Amerikában a párok nyolcvan százaléka valamely közösségi oldalon található információ miatt vet véget a kapcsolatának. A facebook által kiváltott válások okai a legváltozatosabbak, mint például az erotikus, provokatív üzenetváltások, más nők-férfiak képeinek lájkolása, új kapcsolatok kialakítása, exekkel való kapcsolattartás. Emellett egy konfliktusforrás jelent meg, sokan függővé válnak, több időt töltenek el a közösségi oldalak böngészésével, mint a párjukkal. Gyakran a felek még egy romantikus vacsora alkalmával, lefekvés előtt is az okostelefonjukat nyomkodják ahelyett, hogy egy kicsit beszélgetnének vagy összebújnak partnerükkel. Persze van olyan aki túl nagy jelentőséget tulajdonít a facebooknak, például egy indiai nő aki azért vált el, mert a férje nem volt hajlandó megváltoztatni kapcsolati státuszát a neten.

 • Túl sokat kell utazni a munkahelyhez

Talán ez a legfurcsább válóok, de mégis létező indok. Azok, akik egy óránál többet utaznak a munkahelyükre, nagyobb eséllyel válnak el. Itt feltételezhetően nem magával a házassággal vagy a másik féllel van a gond, hanem a stresszel, amit a mindennapi ingázás kivált. Talán egyszerűbb megoldás lenne ilyen esetben munkahelyet váltani, mint a válókeresetet beadni.

 • Bosszantó rigolyák

A legtöbb házasságban  megtörténik, hogy a másik félben elkezdenek idegesíteni a rigolyák, szokások. Nem egy esetben pont azok kezdenek el zavarni, amik miatt beleszerettünk  a párunkba. A sport iránti imádat, az olvasás-mániája, a népszerűsége a barátai körében, tistaságmánia ezek mind szerepelnek a bosszantó lista élén. Azért azt nem árt észben tartani, hogy mindannyiunknak vannak bosszantó szokásai, azonban érdekes módon saját magunkat nem tartjuk idegesítőnek.

 

6 megdöbbentő dolog, ami szakításhoz vezet Tovább
6 érdekes szállodai kulisszatitok!

6 érdekes szállodai kulisszatitok!

szallodai_titkok.jpgKíváncsi vagy mit szoktak a szállodákból a vendégek eltulajdonítani? Miért fehér az ágynemű? Akármilyen szálláshelyet választunk, mindig lehetnek érdekes és titokzatos dolgok, amikről az alkalmazottak soha nem beszélnek. 

 • Mit szoktak a vendégek a leggyakrabban hazavinni?

A szállodai szoba sokakat csábít, tele van olyan tárgyakkal, amiket az ember legszívesebben hazavinne magával. Míg egyesek távozáskor csupán a szállodai piperecikkeket és az eldobható papucsokat tuszkolják befele a bőröndjükbe, mások nagyobb tételben gondolkoznak, elutazáskor a szállodai törölközőket, köntösöket csomagolják el a poggyászba. De nem is hinnénk, hogy vannak egészen elképesztő dolgok is az eltulajdonított tárgyak listáján,  mint a paplanhuzat, a szobát díszítő váza, fürdőszobai kuka, borospoharak, de akadt olyan is, aki a tévével sétált ki. A szobákban semmi nincs biztonságban. A hotelek ma már különböző stratégiákat dolgoztak ki arra, hogy elvegyék a vendégek kedvét a lopkodástól. Több kevesebb sikerrel. 

 • Minek a fürdőszobába telefon?

Egyes luxus szállodákban még a fürdőszobában is található telefon. Hogy miért? Sajnos a baj a hotelben sem kerüli el az embert, így a szállodák vezetői felkészülnek minden eshetőségre. Ha ritkán is, de előfordul, hogy valaki balesetet szenved, szívrohamot kap vagy valamilyen sokk éri a fürdőszobában. Az ilyen vészhelyzetekkor gyors segítséget nyújt, ha van egy telefon a fürdőszobában.

 • Miért fehér minden ágynemű, törölköző?

Neked is feltűnt, hogy szinte minden szállodában fehér az ágynemű és a törölköző? Ennek leginkább a pszichológiai érzékelésünkhöz van köze, hiszen a fehér szín egyértelműen a tisztaság érzetét kelti. A másik nagy előnye, hogy mosáskor nem kell válogatni a színeket, hiszen az ágyneműtől a törölközőkig minden fehér. 

 • A kuponért nem biztos, hogy ugyanazt kapod!

Ha kuponokat kínáló oldalon foglalunk, valószínűleg nem a legjobb szobák egyikét kapjuk, hanem  legalapabbat. Bár a szállodának holt időszakban még mindig jobban megéri féláron kiadni egy szállodai szobát, mint üresen hagyni, de jól tudják, hogy nem azért választottuk, mert pont itt akartunk megszállni, hanem mert ezt találtuk jó áron. Valószínűsíthető, hogy nem lesz belőlünk törzsvendég. A szállodai körökben a kuponos vendégekről általában megoszlanak a vélemények.

Hogyan kerül a hattyúpár formájú törölköző az ágyra? A videóban látható a trükk, nem is olyan bonyolult...

 • Mik a legszennyezettebb tárgyak?

Az ágy alsó részét egy ágysál nevű anyag takarja, mely a szállodák széles körében elterjedt. Az ágytakarókat nehéz lenne sűrűn mosni, ugyanakkor az ágyat esztétikai okból célszerű lefedni. Az ágysál pont erre nyújt megoldást, miközben a szállodák jelentős összegeket takarítanak meg. A hotelekben folyamatosan rengeteg mosnivaló keletkezik, így néha a személyzet kénytelen látszatmegoldásokkal beérni. Az ágynemű magas prioritást élvez, de az ágytakaró néha hetekig, hónapig nincs mosva. Bár a szállodákban a legtöbb esetben rutin feladatnak számít a tárgyak áttörlése, a szobalányoknak rövid idő alatt kell minél több szobát kitakarítani, ezért nem biztos, hogy mindenre jut kellő figyelem. A legszennyezettebb eszköz a szobában általában a távirányító. 

 • Mi történik, ha valaki a szállodában hal meg?

És a végére egy szomorú kulisszatitok. Sajnos gyakrabban előfordul, mint azt képzelnénk, bár értelemszerűen a szálloda igyekszik nem nagy dobra verni a halállal összefüggő eseményeket. Ha ez a szomorú tény bekövetkezik  a szálloda személyzete olyan gyorsan igyekszik cselekedni, ahogyan csak tud, hogy a legkisebb feltűnést is elkerüljék. A szobát egy időre lezárják, alaposan kifertőtlenítik, kitakarítják.

6 érdekes szállodai kulisszatitok! Tovább
Így manipulálnak a ruhaboltok!

Így manipulálnak a ruhaboltok!

manipulalnak_a_ruhaboltok.jpgA boltok nem csupán akcióikkal ösztönöznek minket vásárlásra, de egy sor egyéb trükköt is bevetnek. Olyan sok reklám, információ ér minket nap mint nap, hogy a hagyományos eszközök már nem hozzák meg a kívánt eredményt, ezért a boltok újabbnál újabb trükköket vetnek be annak érdekében, hogy náluk költsük el a pénzünket. Hogyan van ez a ruha üzletekben?

 • Nem csak egy érzékszervünkre hatnak

A ruházati cikkek eladása érdekében a kereskedők megpróbálnak minél több érzékszervünkre hatni. Már régen rájöttek arra, hogy nem a látvány az egyetlen dolog, ami számít a vásárlásnál. Annak érdekében, hogy maximalizálják azt az időt, amit az üzletben eltöltünk és még élvezetesebbé tegyék a vásárlási élményt, trükkökhöz folyamodnak. Egyre  több helyen vetik be az "illatmarketinget”. Számos kutatás bebizonyította, hogy többet vásárolunk, amikor egy üzlet illata pozitív asszociációkat kelt bennük. Az illattal le is tudnak minket lassítani, és könnyebben ösztönöznek bennünket vásárlásra. Nyilvánvalóan egy kórházszagú helységben nem sokáig válogatnánk az elegáns ruhák között, de egy olyan helyen, ahol az illat például a nyaralásunkat idézi fel, biztosan több időt töltünk. A boltok  általában a virágos, kellemes illatokat vetik be, a legjobb zenékkel illetve élénk színekkel manipulálnak, hogy boldogsághormont zúdítsanak ránk. Az illat befolyásoló erejét mi magunk is bevethetjük, például ha ingatlant szeretnénk eladni. 50%-kal nagyobb esélyünk van rá, hogy beleszeret az érdeklődő az ingatlanba, ha olyan illatot érez ami kellemes, például a sült pite illata, a friss gyümölcsös vagy exkluzív illatok megnövelik az eladás esélyét. 

Hogyan tud az illat hatni ránk? A jobb illatú sampont jobban habzónak, ideálisabbnak érzékeljük.

 • Az eladókon az épp aktuális kínálat egy darabja van

Az üzletbe belépve az eladókon nem véletlenül látható a kínálatból a legújabb kollekció. Így megakad a szemünk az egyes darabokon, el tudjuk képzelni felvéve, és sokkal jobban vágyunk rá, mintha egy fogason lógna. Ez egy újabb kis manipulációs trükk. 

 •  A próbafülkében mindig jobban nézünk ki és a ruha is jobban áll

Veled is megtörtént már, hogy a próbafülkében tökéletesen állt rajtad a ruha, otthon pedig a tükör előtt állva szinte el sem hiszed, hogy ugyanaz a ruha van rajtad. Nem az otthoni tükörrel van a gond, a valóság sajnos az otthoni tükör képéhez hasonlít a legjobban. Mivel a próbafülke az a hely, ahol a vásárló meghozza a végső döntést, itt szintén minden olyan eszközt bevetnek, hogy meghozzuk a végső döntést, és valóban pénzt költsünk az üzletben. Rengeteget lehet trükközni a megvilágítással, éppen ezért a legtöbb próbafülkében felülről világítanak meg, de van olyan hely, ahol a tükör mellé is felszerelnek izzókat. A tökéletes megvilágításnak köszönhetően itt sokkal jobban áll rajtunk a ruha, és még a bőrünk is szebb színű. Márpedig milyen ruhákat is szeretünk megvenni? Amiben pont ilyennek mutatunk! Már jöhet is haza velünk! Ha még egy kicsit be is döntik a tükröt, még egy kis optikai csalást is el tudnak vele érni. A valóságnál magasabbnak és karcsúbbnak tűnünk. 

 • Akciók, amik becsábítanak a boltba!

Legismertebb trükk! A kirakatokban hatalmas piros feliratok tudatják velünk, hogy ezt a lehetőséget most nem hagyhatjuk ki. Ugye ismerősek? Sale, leárazás, 70 százalékos kedvezmény, utolsó darabok! Mi pedig be is megyünk, pedig nincs is rá szükségünk, megvesszük télen a nyári darabokat és fordítva, mert elvarázsol a „milyen jó vételt csinálunk” gondolata. Minden nőt mágikusan vonz az akció és az utóbbi időben a kupon szó. A kedvezmények kilátásba helyezése pozitív képzettársításokat keltenek bennünk. És máris könnyebben megnyílik a pénztárcánk  olyan termékek esetén is, amik nem is akciósak. Ha ténylegesen csak azt a részt vennénk górcső alá, ahol a leárazott termékek vannak, már nem is olyan nagy a választék. Sem a hat számmal nagyobb sem a bakfis méretű kanárisárga top nem akarna hazajönni velünk, még úgy sem, hogy 70 százalékkal olcsóbb. Rájövünk, hogy azok maradtak meg, amik senkinek nem kellettek. 

 • A bűvös 9-es szám

Mindenki által ismert trükk az árak nem kerek számként való meghatározása. Ez semmi más, mint egy kis pszichológiai trükk. Egy 9990 forintba kerülő ruhát szívesebben megveszünk egy 10000 forintba kerülő konkurensénél. Ritkán látunk olyan darabot, amelynek az ára kerek számmal van feltüntetve. Nem véletlenül!  

Az üzletek arra törekszenek, hogy minél hosszabb időt töltsünk el a boltban, és a lehető legtöbbet költsünk náluk. 

 

Így manipulálnak a ruhaboltok! Tovább
5 álomszakma, amiről még nem is hallottál, pedig jól fizet!

5 álomszakma, amiről még nem is hallottál, pedig jól fizet!

alommunka.jpgÉv elején sokan célként tűzik ki, hogy új állás után néznek, főleg a több fizetés végett. Ha igazi álommunkára vágyunk, csak türelmesnek és leleményesnek kell lennünk, hiszen minden évben szoktak keresni az interneten ezekre  alkalmazottat. Akkor lehetünk igazán elégedettek az életünkkel, ha azt csinálhatjuk amit igazán szeretünk, ami örömet okoz! Mutatunk pár első hallásra furcsa, de tényleg létező szakmát, amik ráadásul jól is fizetnek. Te melyiket választanád?

 •  Hivatásos Tv néző

A feladat egyszerű: filmnézés non-stop. Van, aki azért kap pénzt, nem is keveset, hogy egész nap a tévét nézze. Miről is szól valójában ez a foglalkozás? Különböző műsorokat kell megnézni hogy aztán ezekhez feliratokat, rövid leírásokat alkosson. A filmeket véleményezni kell vagy épp a rá tett hatás alapján kategorizálni. Például egy mindenki által ismert, népszerű, internetes Tv-nél is létezik egy csapat, akik sorozatokat, filmeket néznek, annak érdekében, hogy kiválasszák azokat a filmekben lévő képeket, amelyek a legjellemzőbbek az adott alkotásra, hogy ezekkel hirdethessék, harangozzák be. 

 • Vízi csúszda tesztelő

Bizony létező szakma, itt a munkavállalónak nincs más dolga, mint egész nap vízi csúszdákat tesztelni. Ők azok, akik az aquaparkokban a világ minden pontján eldöntik, hogy az adott csúszda elég élvezetes-e, ellenőrizik, hogy elég biztonságos-e, eldönti, hogy elég víz van-e benne. A tesztelőnek meg kell mérnie a csúszdák magasságát, a vízfolyam sebességét, a haladási sebességet. Igazi álommeló, mintha csak egy gyerek találta volna ki! A munka sok szórakozással jár, az egyszer biztos. 

 • Ágy tesztelő

Vannak emberek, akik azért kapják a fizetésüket, hogy a világ luxusszállodáinak vagy a neves franciaágyak gyártóinak teszteljék az ágyak, matracok minőségét. Azokon aludjanak, majd véleményezzék őket. Azért nem rossz dolog alvás közben is pénzt keresni!

Tudtad? Az Oscar-díjátadón szokás, hogy külön személyzetet bérelnek fel arra, hogy a sztárok székeire vigyázzanak, amíg ők távol vannak. Ők a székfoglalók.

 • Túlélő show-tesztelő

Ez a munka leginkább az adrenalin kedvelőknek és kalandvágyóknak lehet érdekes. Főleg, hogy hordoz magában némi kockázatot, nem épp veszélytelen foglalkozásról van szó. Mit kell tenni? Napjainkban egyre népszerűbbek az egzotikus helyeken játszódó túlélő show-k, melyekben az egyik legizgalmasabb kihívás, hogy a játékosoknak különböző rovarokat kell elfogyasztaniuk. Annak érdekében, hogy a műsorkészítők meggyőződjenek arról, hogy a szereplőknek nem esik bajuk az egzotikus bogarak elfogyasztása után, ezért olyan tesztelőket fogadnak fel, akik előre megkóstolják ezeket a bizarr bogarakat. Nagyon jól fizetett szakma. 

Jó néhány elnök, politikai vezető alkalmaz előkóstolót. Az ő feladata tesztelni az ételt, mielőtt az elnök megeszi. Az alkalmazott képzett személy, aki kezeskedik arról, hogy nem mérgezett a felszolgálni kívánt fogás.

 • Kölyök panda gondozó

Akik rajonganak a pandáért, azoknak igazán egy testhezálló foglalkozás. Igaz messzire kell utazni hozzá. Kínában a pandaközpontban keresnek olyanokat, akik a kis pandáknak a gondozói lesznek. A pandák Kína nemzeti jelképei, veszélyeztetett állatok, ezért van szükség arra, hogy gondoskodjanak arról, hogy az a kevés kölyök, aki megszületik, életben is maradjon. A „pandaszitter” egész nap a pandákkal játszik, gondoskodik róluk, miközben a tapasztalataikat megörökíti.  

5 álomszakma, amiről még nem is hallottál, pedig jól fizet! Tovább
MESÉS ÉLMÉNYEK EGERSZALÓKON A SHIRAZ HOTELBEN

MESÉS ÉLMÉNYEK EGERSZALÓKON A SHIRAZ HOTELBEN

006.jpg

Egy párkapcsolat sikeressége és a felek boldogsága sokszor egészen apró dolgokon múlik, mint például odafigyelés és együtt töltött minőségi idő. Akármennyire is bedarál bennünket a hétköznapi munka, muszáj időt szakítanunk a kapcsolatunkra. Fontos, hogy ne csak úgy tekintsünk egymásra mint szülők, mint anya és apa, hanem mint Férfi és Nő.  A hétköznapi fáradalmak kipihenése, a közös élmények, a környezetváltozás mind segítenek abban, hogy új színt vigyünk a kapcsolatunkba. Lassan eljön a február, ilyenkor a legjobb megszökni a hétköznapok elől és eltölteni néhány romantikus napot határidők és munka nélkül. Sokak teszik fel a kérdést Valentin nap, Nőnap kapcsán mivel lephetnék meg a párjukat? Egy dolog van, amely örökre megmarad: az élmény! Ajándékozzuk meg magunkat és egymást egy mesés, marokkói hangulattal fűszerezett, különleges wellness hétvégével. Fontos, hogy legyenek olyan pillanatok, amikor csak a párunkra és a kapcsolatunkra figyelünk.

004.jpg

Immár 15 éve annak, hogy a Mesés Shiraz Hotel megnyitotta kapuit Heves megyében, Egerszalókon. A kelet mesés és romantikus hangulatát idéző négycsillagos szálloda igazi különlegesség, ez az a hely, ahol a legcsodálatosabb álmok válnak valóra. Engedjük el a fantáziánkat, képzeljünk el egy mesebeli világot és éljük át párunkkal, családunkkal ezt a nem mindennapi varázslatot. Méltán nyerte el a szálloda a World Luxury Romantic Hotel Award díjat. 

003.jpg

Miben is áll a különlegessége a Mesés Shiraz Hotelnek?

A kelet varázslatos világát idéző belsőépítészeti megoldások, a Marokkóból érkezett lámpák, szobák falait díszítő faliszőnyegek – melyeket a szaharai sivatag lakói saját kezűleg szőttek -, Tunéziából hozott bútorok, a vízipipák hangulata, a mindent belengő finom illat, a wellnessbe felszolgált menta tea mind segítenek elröpíteni minket pár napra a sejtelmes ezeregy éjszaka arab világába.

002.jpg

Itt mindenki megtalálja az igényének megfelelő szobatípust, hiszen a Shiraz Hotel 54 db különböző kategóriájú szobával és 11 exkluzív tematikus lakosztállyal rendelkezik. Minden szoba a legendás keleti kényelem élvezetét nyújtja. Ha párunkat egy különleges alkalomra szeretnénk meglepni, válasszuk a marokkói hangulatvilággal megálmodott Prémium szobák egyikét, ahol baldachinos ágy várja a romantikára szomjazó párokat. Akik az exkluzivitást és a kényelmet tovább fokoznák, azoknak ez a szálloda igazi paradicsom, hiszen számos két, illetve három légterű lakosztály közül választhatunk. A friss házasok számára ajánlott a nászutas lakosztály (Marrakesh), amely a Java szigetén kézzel faragott bútorokkal és baldachinos ággyal került berendezésre.

007.jpg

Nem hagyhatjuk szó nélkül az 1400 m2-es kül-, és beltéri wellness oázisát sem.  Az Arab fürdőház, a Marokkói pihenőkert és a Perzsa szauna birodalom az arab fürdőkultúrába repít el bennünket. Az Arab fürdőház enteriőrjét a kék és az arany kombinációja teszi autentikussá. Az óriás medencében 17 különböző élményelem gondoskodik a kényeztetésről, a fürdőház központjában található pezsgőelemekkel gazdagított mór medence pedig a sejtelmes félhomályban a „bújós” hangulatot testesíti meg. Az Arab udvar különlegességét a sós vizű úszómedence adja, amelyet az érzékeny bőrűek is bátran használhatnak.

008.jpg

Az óarab fürdőkultúra megismerésére jobb helyet el sem lehet képzelni, mint az iráni Hammam szentélyt. Itt Magyarország legautentikusabb környezetében, tradicionális rituálékban lehet részünk. Érdemes kipróbálni egy igazán romantikus kezelést, hiszen egyedülálló módon lehetőség nyílik egy dupla fűtött kezelő kövön a párunkkal együtt átélni a rituálét. Itt minden a szerelemről és a misztikumról szól. A tematikus programokon túl számos romantikus programban lehet részünk az érkezéstől az elutazásig. Az 1001 éjszaka világában minden lehetséges!

005.jpg

A perzsa szauna világban található 20 fős finn szaunában naponta két szeánszot is tartanak. A méregtelenítés kiváló színhelye lehet az infraszauna, melynek hatását sópermet bejuttatásával növelik.  Az ellazulás igazi terepe az aromakabin, ahol kellemes melegben élvezhetjük a Bükki gyógynövények áldásos hatását.

009.jpg

Érdemes nyáron visszatérni a szállodába, hiszen meg kell tapasztalni a Marokkói kert varázslatos hangulatát, ahol 3000 m2-en sétálhatunk, pihenhetünk, miközben kiváló koktélokat iszogatunk. Átadhatjuk magunkat az egzotikus fürdőoázis nyújtotta élményeknek, majd a hencsergők egyikében relaxálhatunk. Igazi luxus életérzést nyújt!

0010_2.jpg

Egy szálloda megítéléséhez szorosan hozzátartozik az étterem értékelése is. A Shiraz Hotel e területen is valami egyedit képvisel, hiszen a nemzetközi fogásokat felvonultató ételkínálat, tradicionális marokkói fogásokkal egészül ki. A szálloda kiváló kiindulási pont Egerszalók és a környék felfedezésére. A Sáfrány utca végén több, egybefüggő barlanglakás felújításával és konzerválásával skanzent alakítottak ki. A településen számos borászat található, némelyik különleges kialakítású pincékben fogadja a látogatókat. Érdemes felkeresni a település déli részén található „sódombokat”, melyeket a 410 méter mélyről feltörő meleg vizű hőforrás alakított ki.

001.jpg

Foglalás előtt érdemes áttekinteni a szálloda csomagajánlatait, ahol a családjukkal érkezők és a romantikára vágyó párok egyaránt megtalálják a számukra ideális ajánlatot. Lehetőség van ajándékutalvány vásárlására is, hiszen mi lehetne jobb választás a közelgő Valentin napra vagy Nőnapra, mint egy mesés ajándékutalvány!

Kellemes kikapcsolódást!

MESÉS ÉLMÉNYEK EGERSZALÓKON A SHIRAZ HOTELBEN Tovább
KÖZLEMÉNY

KÖZLEMÉNY

 

kozlemeny_1.pngKedves Olvasó!

Ez úton tájékoztatjuk, hogy a Társkereső Akadémia BLOG átalakul, a jövőben PRESTIGE néven jelentkezik az eddig megszokott színvonalon.

Az átalakítás idején kisebb fennakadások előfordulhatnak. Törekszünk arra, hogy az átállás minél gördülékenyebben menjen végbe. 

A névváltozással a BLOG elérhetősége is megváltozik, azt a jövőben a https://prestige.blog.hu címen találja meg. A cikkek között a megszokott tartalmak mellett újakkal is jelentkezünk. Írásaink az Életmód, a Divat és az Utazás témaköreit ölelik majd fel.

Bízunk benne, hogy továbbra is elégedett Olvasóink között tudhatjuk!

Üdvözlettel, Molnár Szilvia

prestige.jpg

KÖZLEMÉNY Tovább
5 furcsa dolog a nőkkel kapcsolatban, amit a pasik imádnak!

5 furcsa dolog a nőkkel kapcsolatban, amit a pasik imádnak!

5_furcsa_dolog_a_nokkel_kapcsolatban_amit_a_pasik_imadnak.jpgMi nők hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a pasik csak a tökéletes kinézetű nőkre buknak. Pedig ez távolról sem igaz. Van néhány olyan dolog, amit a nők kínosnak gondolnak, a férfiak ennek ellenére vonzónak találják. Mik is ezek a dolgok amiktől elolvadnak a férfiak? Nem is gondolnád!

 • Szemüveg bizony öltöztet

Kamaszként  mindent elkövettünk, hogy ne kelljen hordani a szemüvegünket. Hol vannak már azok az idők, amikor a szemüveg ciki volt. Napjainkban divatos kiegészítővé vált, olyannyira, hogy sokan még dioptria nélküli üveggel is viselik. Nem véletlen, hogy már nem tudunk olyan divatmárkát említeni, amely ne dobott volna piacra saját szemüveg kollekciót. A férfiak magabiztosnak és függetlennek tartják a szemüveget viselő nőket. A szemet hangsúlyozza ki, talán ez az oka annak, hogy viselőjének sokkal intellektuálisabb külsőt kölcsönöz.

 • Kis pocak, egy kis plusssssz

A nők örökös harcban állnak a kilókkal, pedig a férfiak zöme sokkal jobban szereti, ha van egy kis felesleg rajtuk. Tehát abszolút nem igaz, hogy a pasik a lapos és kockás hasat imádják. Ideje felhagyni a felesleges sanyargatással, a különféle divat diétákkal, annak érdekében, hogy az alakunk a divat magazinok címlapjain pózoló modellekére hasonlítson.

 • Jó étvágy

A férfiaknak mindig azok a nők  tetszettek, akik nem aggódják túl az életüket az örökös és folyamatos diétákkal. És egy vacsora alatt nem a kalóriákat számolják, hanem jóízűen esznek. Persze, azért tartsunk mértéket, ne essünk túlzásba!

 • Ébredés utáni állapot

A legtöbb nő, főleg a kapcsolat elején a reggeli ébredés után rohan a fürdőszobába feltenni a sminket és belőni a haját. Különben zavarban van, ha a párja felkelés utáni állapotában látja meg. Tény, hogy ilyenkor csak a filmekben tökéletes a smink illetve a haj és nyoma sincs az álmosságnak. Ezzel szemben a valóságban még nyúzott az arc, püffedtek a szemek, talán a lehelet sem az igazi. Mégis a pasiknak bejön, ha a nőt ilyenkor látják, így még inkább szerethetőbbek.

 • Fehér bőr

A nők mindent elkövetnek, hogy télen - nyáron barna legyen a bőrük. Vagy a szoláriumokat rohamozzák meg, vagy a tűző napon érik el a kívánt színt. Pedig miért is kellene mindenkinek napbarnítottnak lennie?  Igen is van akinek kifejezetten a fehér bőr áll jól. Ad egyfajta kisugárzást, egyediséget. Márpedig a férfiaknál az önbizalom és a magabiztosság adja a nők igazi vonzerejét. 

 

5 furcsa dolog a nőkkel kapcsolatban, amit a pasik imádnak! Tovább
Tudtad, hogy az év végén történik a legtöbb szakítás?

Tudtad, hogy az év végén történik a legtöbb szakítás?

valas_karacsonykor_1.jpgStatisztikák szerint az ünnepek alatt történik a legtöbb szakítás és ebben az időszakban veszekszünk a leggyakrabban. Valljuk be, saját bőrünkön is tapasztaljuk, hogy bizony a Karácsony előtti időszak elég stresszes, embert próbáló. Sőt az ünnepekkel járó stressz nemcsak a karácsony hetére jellemző, hanem már december elején jelentkezik. Ekkor tudatosul bennünk a rengeteg ránk váró feladat, ilyenkor zsúfolásig telnek a bevásárlóközpontok, a parkolóhelyekért megkezdődik a közelharc, sőt sokan még azt sem tudják miből vegyenek ajándékot.  Bizony ez próbára teszi az embert. Ebben az időszakban türelmetlenekké válunk, és máris felüti a fejét a párok között a veszekedés, harag. Az ünnepi időszakban a párkapcsolatok többsége valamilyen konfliktus helyzetbe biztosan beleütközik. A sok stressz az immunrendszert is tönkreteheti, ezért van az, hogy sokan pont a két ünnep között dőlnek ágynak. 

"Honnan tudhatjuk szenteste, napján, hogy mindjárt zárnak a boltok? Onnan, hogy a férjünk karácsonyi beszerző körútra indul." (Allan Pease, Barbara Pease)

Hogyan óvjuk meg a párkapcsolatunkat?

 • Tervezzünk előre

A szokásos rohanás helyett idén váltsunk taktikát és kezdjünk hozzá az ünnepi előkészületekhez már most december elején. A probléma oka leggyakrabban az, hogy az Ünnepre való készülődéssel járó feladatok és felelősség  a felek között nincs egyenlően szétosztva. Most még időben vagyunk, ahhoz, hogy megtervezzük a karácsony előtti teendőiket, felosszuk a feladatokat, és mindenre jusson időnk. Határozzuk meg előre, mely napokat szánjuk a vásárlásra, takarításra, sütésre-főzésre. 

 • Kezdjünk időben vásárolni, használjuk ki az internet adta lehetőségeket!

Ma már az internet világában könnyen beszerezhetjük az ajándékok zömét online rendeléssel. Már csak azért is érdemes időben nekikezdeni, nehogy csak az ünnepek után érkezzen meg a kiszemelt ajándék. Az ilyen jellegű vásárlással kényelmesen, sorban állás nélkül eshetünk túl a karácsony egyik sarkalatos kérdésén.  

A Google szerint az év végi ünnepek eltelte után ütik be a legtöbben a válás szót az interneten. 

 • Ne akarjunk mindent tökéletesre!

Állandóan rohanunk, annak érdekében, hogy minden tökéletes legyen. Így nem ritka, hogy mire eljön az ünnep, már teljesen kimerülünk a sok stressztől. A karácsony nem egy újabb megoldandó feladat, hanem egy meghitt családi ünnep. Nem kell minden áron tökéletesnek lennie. Szóljon ez az ünnep a meghittségről és a szeretetről! Inkább leljük örömünket a Karácsonyi készülődésben.

 • Jusson idő egymásra is

Talán ez a legfontosabb megszívlelendő tanács!! Az ünnepi időszak alatt a párok gyakran a szülőkkel, nagyszülőkkel, rokonokkal töltik a legtöbb időt, így nem marad idejük egymásra. Elkezdődik a végeláthatatlan rokonlátogatás. Figyeljünk arra, hogy egymásra is jusson idő, az Ünnepről ne csak a rohanás jusson eszünkbe!

 

Tudtad, hogy az év végén történik a legtöbb szakítás? Tovább
5 ok, ami miatt nem találod az Igazit!

5 ok, ami miatt nem találod az Igazit!

miert_nem_talalod_az_igazit.jpegMiért nem találod a párod? Régóta vagy magányos, szeretnéd tudni, mi lehet az oka? Most kiderül: 

 • Várod a megálmodott Ideált, aki nem is létezik!

Ha adva van egy helyes, hűséges, család centrikus, humoros férfi, de 6 cm-mel alacsonyabb az elképzelésünknél, nem barna, hanem szőke, akkor felejtős? Holott vele végre boldog, tartós és kiegyensúlyozott lehetne a kapcsolat. Sokan egy „megálmodott ideálról” szövögetnek romantikus álmokat. Nem csoda, hogy még nem jött szembe!  Ha arra várunk, hogy maga a szőke herceg/ a bombázó konyhatündér toppanjon elénk, könnyen lehet, hogy egyedül éljük le az Életüket. Elég nagy akadály a társkeresésben, ha túl nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy milyen paraméterekkel rendelkezzen a másik, és aki nem elég intelligens, izmos, sportos, humoros az labdába sem rúg.  Miközben a képzeletünkben megszületett ideált keressük görcsösen, elmennek mellettünk a potenciális jelöltek. Egyszóval ne tegyük túl magasra a lécet!  Mindig lesznek ideálok, és elképzelések, ám ezek ritkán fordulnak elő a való életben.

 • Még mindig kísért a múlt!

Gyakran nehéz megszabadulni és elfelejteni egy régebbi szerelmet, akivel sok szép  pillanatot éltünk át.  Egy-egy múltbeli kapcsolat évekre alááshatja a jövőbeni boldogságot. A szakításhoz kapcsolódó érzések megviselnek bennünket. Különösen akkor, ha mélyen ragaszkodtunk a másikhoz. Az érzelmi leválás pár hónaptól akár több évig tartó folyamat is lehet, ami függ a kapcsolat mélységétől és a hosszától. A múlton való rágódás helyett célszerű lenne a  jelenre koncentrálni. Ideje lezárni a múltat, ugyanis amíg még nem vagyunk túl az előző kapcsolaton, meg fogja keseríteni az újat.

 • Hamar feladod!

Attól még, hogy egy randi nem sikerül tökéletesre, nem jelenti azt, hogy a helyzet reménytelen. Adjunk időt magunknak, szánjunk időt a társkeresésre! Ha nem adunk esélyt a dolognak, valóban hiába várjuk a boldogságot. Sokaktól hallom „ha jönnie kell a szerelemnek, jönni fog”.  Aki nem lottózik, annak esélye sincs a nyereményre, aki nem keresi a lehetőségeket az ismerkedésre, az nem fog társra lelni. Tennünk kell érte!

 • Önbizalomhiánnyal küzdesz!

"Mi az oka, hogy nálam kevésbé csinosabb, okosabb simán talál magának Társat, bezzeg én itt állok egyedül?" Sokszor hangzik el ez a kérdés. A válasz, hogy ők elhiszik magukról: "Elég jó vagyok ahhoz, hogy  a másik valóban engem akarjon!" Az önbizalomhiány az első számú közellensége a sikeres párválasztásnak. A félénkség abból adódik, hogy saját magunkkal nem vagyunk megelégedve, kibékülve, és úgy érezzük, hogy a társkeresés és a randizás már eleve kudarcra van ítélve. Nem árt az önbizalmunkat rendbe tenni párkeresés előtt. Hogyan is várható el valakitől, hogy szeressen minket, ha mi magunkat nem tudjuk elfogadni? Amíg nem jövünk tisztába vele, hogy miért vagyunk szerethetőek, értékesek nem érdemes vaktában párt keresni. Az önértékelésünk alapvetően meghatározza a párválasztásunkat. Egy egészséges, reális önbizalommal megáldott személy tisztában van azzal, hogy mik az értékei, ki illik hozzá, miben nem köt kompromisszumot a társkeresés során. Ebben az esetben saját társadalmi - gazdasági szintről választ párt. Ezzel szemben, akinek alacsony az önbizalma, azt gondolja, hogy sohasem kaphatja meg "álmai társát", mert nem méltó rá, így  aztán a saját szintjénél jóval alacsonyabbat választ.

 • Túlságosan begubózol!

Ha a napi mozgásterünk szigorúan az otthon és munkahelyre korlátozódik, nem csoda, hogy nem talál ránk a szerelem. A magányosság könnyen befordulóvá teszi az embert, pláne ha egyedül él, és a barátok már mind megállapodtak. Nem szabad bezárkózni, és csak arra várni, hogy majd bekopogtat a megfelelő társ. Tenni kell érte! 

 

5 ok, ami miatt nem találod az Igazit! Tovább